Organische Bourbon vanillepeulen uit Madagaskar - Eurovanille - 2 stuks

Ref: EK1G
11,20 €

-
+

Kenmerken:

  • Afgeleid van de Planifolia variëteit van vanille, geteeld in Madagaskar.
  • Haar aroma bestaat uit meer dan 200 aromatische moleculen, met houtachtige, balsamico en rum accenten.
  • De peul wordt gebruikt in recepten die infusies met melk, siropen of koken in de pan met boter mogelijk maken.
  • Ideaal voor het bereiden van zuivelrecepten (yoghurt, ijs, ganaches, crèmes,...), die je creaties de gewenste smaakintensiteit bieden dankzij haar sensorische profiel.
  • Natuurlijke vanille wordt zowel gebruikt in de bereiding van desserts als in hartige gerechten. De peul is perfect voor het bereiden van Engelse crème, gebrande crème, ijs, fruitsalade, peren in siroop, zandkoekjes, en ook voor bij wit vlees en vis (zoals schelvis, kabeljauw en heek, onder andere).
  • Zonder allergenen.
  • Gecertificeerd door FR-BIO-01.
  • Bewaren in een luchtdichte container op een donkere plaats.

Gebruiksmethode:

  • Maak een ondiepe snede langs de peul met een scherp mes. Schraap de binnenkant om de zaden te extraheren. Zowel het aroma als de smaak bevinden zich in de peul en de zaden.
  • Voeg dit toe aan bijvoorbeeld melk. Laat het minstens 30 minuten trekken, hoewel het ideaal zou zijn om het een hele nacht te laten staan.
  • Na gebruik kan de peul opnieuw worden gebruikt om suiker te aromatiseren. Reinig de peul goed, laat deze adequaat drogen en plaats deze in de container waar je de suiker bewaart.

Ingrediënten: Bourbon vanille vanille (Planifolia uit Madagaskar).



+
+
+
+